HERSTELLEN NA NARCISTISCHE MISHANDELING
15793
page-template-default,page,page-id-15793,bridge-core-2.4.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Relaties met narcisten leiden tot emotionele, psychische en vaak ook lichamelijke mishandeling. De voortdurende manipulatie en verdraaiing van situaties leidt bij slachtoffers tot een gevoel van wanhoop, machteloosheid en uitzichtloosheid, belemmering om de werkelijkheid waar te nemen en een verdwenen zelf. Dit heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van leven.

Een destructieve relatie met partner, ouder(s), broer, zus, vriend(in), collega buurman etc. kan je zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en autonomie flink aantasten. In contact met iemand die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis kun je zelf behoorlijk beschadigd raken. Het kernprobleem bij narcisme is dat deze mensen niet in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag. Om deze verantwoordelijkheid te ontlopen en hun lage zelfbeeld te verbergen, verschuilen zij zich achter verschillende maskers. Door narcistisch misbruik waarbij sprake is van psychologische manipulatie, emotionele en niet zelden ook fysieke mishandelingen kun je steeds meer aan eigenwaarde verliezen en de regie over jezelf en je eigen leven kwijtraken. Lees hier meer over op http://het.verdwenenzelf.nl

Als ervaringsdeskundige en gediplomeerd coach ben ik betrokken bij het netwerk ‘ Het verdwenen zelf ‘ van Iris Koops en begeleid ik slachtoffers van narcistisch misbruik in hun herstelproces. Herstel is gericht op het herstellen van de verbinding met jezelf en hier weer op leren vertrouwen. De nadruk ligt op het versterken van de ik-kracht en het verkrijgen van regie over jouw eigen leven, wat zich uit in een keuzevrijheid in denken, voelen en handelen. Ik reik je praktische handvaten aan waardoor je meer stabiliteit in je leven gaat ervaren.

Voor begeleiding bij ‘herstellen na narcistische mishandelingen’ kun je je aanmelden via het.verdwenenzelf.nl/contact

 

“I’m not crazy, I was abused.
I’m not shy, I’m protecting myself.
I’m not bitter, I’m speaking the truth.
I’m not hanging onto the past, I’ve been damaged.                                                                                                     I’m not delusional, I lived a nightmare.
I’m not weak, I was trusting.
I’m not giving up, I’m healing.
I’m not incapable of love, I’m giving.
I’m not alone. I see you all here.
I’m fighting this.”
Rene Smith